Koleksi Rakaman Dr Muhaya Islam Itu Indah IKIMfm





Berikut merupakan koleksi rakaman Dr Muhaya Mohamad di Ikim.fm. Maaf kerana koleksi ini tidak lengkap kerana masalah teknikal. Namun begitu, koleksi akan di-update dari semasa ke semasa setiap minggu selepas Slot Islam Itu Indah ke udara setiap hari rabu, insyAllah

Mudah-mudahan koleksi rakaman ini dapat dimanfaatkan bersama bagi mendekatkan diri kepada Allah

Credit To IKIM.fm & Muhammadon_Adon87

Pengumuman : Sekiranya anda mempunyai rakaman-rakaman yang tiada di sini, harap dapat forwardkan link kpd saya untuk saya attachkan disini sebagai kemudahan untuk peminat-peminat prof download rakaman. Terima Kasih

Pengumuman 2 : Maaf kerana beberapa rakaman mempunyai masalah teknikal yang tak dapat dielakkan


Pengumuman 3 : Rakaman-rakaman yang terkini (selepas 18 April 2012 sehingga ke 20 Jun 2012) telah diupload. Maaf diatas kelewatan ini.

Dr Muhaya Mohamad (High Quality)
1. 15-DEC-2010     - Erti Kehidupan
2. 22-DEC-2010     - Etika Kerja 31.1 MB
3. 29-DEC-2010     - Azam Tahun Baru 29.9 MB
4. 5-JAN-2011       - Syukur 32.5 MB
5. 12-JAN-2011     - Bertimbang Rasa 34.2 MB
6. 19-JAN-2011     - Cermin Mata Kehidupan 31.0 MB
7. 26-JAN-2011     - Termostat Kehidupan 31.1 MB
8. 2-FEB-2011       - Pilihan Kehidupan 34.6 MB
9. 9-FEB-2011       - Hasil Kehidupan 35.5 MB
22. 11-MAY-2011 - Benih Kehidupan 34.2 MB
23. 18-MAY-2011 - Imej Diri Dalam Kehidupan 35.7 MB
24. 25-MAY-2011 - Soalan Kehidupan 33.0 MB
25. 1-JUN-2011     - Kemaafan 31.1 MB
26. 8-JUN-2011     - Kesombongan 31.2 MB
27. 15-JUN-2011   - Kembimbangan Dalam Kehidupan 33.1 MB
28. 23-JUN-2011   - Ketenangan Dalam Kehidupan 28.0 MB
29. 29-JUN-2011   - Kesihatan Dalam Kehidupan 28.6 MB
30. 6-JUL-2011     - Kesihatan Emosi 31.2 MB
31. 20-JUL-2011   - Kemurahan Hati Dalam Kehidupan 32.9 MB
32. 27-JUL-2011   - Penjara Dalam Kehidupan 33.9 MB
33. 3-AUG-2011   - Renungan Kehidupan 34.3 MB
34. 10-AUG-2011 - Kelembutan Dalam Kehidupan 32.1 MB
35. 17-AUG-2011 - Pendidikan Dalam Kehidupan 33.1 MB
36. 24-AUG-2011 - Kerugian Dalam Kehidupan 32.4 MB
37. 7-SEPT-2011  - Kemahiran Dalam Kehidupan 33.2 MB
38. 14-SEPT-2011 - Jenis Kehidupan 32.6 MB 
39. 21-SEPT-2011 - Soalan Dalam Kehidupan 30.0 MB
40. 28-SEPT-2011 - Takut Dalam Kehidupan 29.3 MB
41. 5-OCT-2011    - Jenis-Jenis Orang Dalam Kehidupan 34.1 MB
42. 12-OCT-2011  - Kebaikan Dalam Kehidupan 34.0 MB
43. 19-OCT-2011  - Tumpuan Kepada Kehidupan 36.1 MB 
44. 26-OCT-2011  - Mengatasi Masalah Dalam Kehidupan 33.4 MB
45. 2-NOV-2011   - Korban Dalam Kehidupan 33.5 MB
46. 9-NOV-2011   - Alasan Dalam Kehidupan 31.8 MB
47. 16-NOV-2011 - Ketenangan Dalam Kehidupan 31.2 MB 
48. 24-NOV-2011 - Kesempurnaan Dalam Kehidupan 31.2 MB
49. 30-NOV-2011 - Pandangan Positif Dalam Kehidupan 35.4 MB
50. 7-DEC-2011 - Keseimbangan Dalam Kehidupan 35.0 MB
51. 4-JAN-2012 - Keutamaan Dalam Kehidupan 28.4 MB
52. 11-JAN-2012 - Kehidupan Yang Bermakna 30.8 MB V2
53. 18-JAN-2012 - Celik Mata, Reset Minda & Jiwa 30.0MB
54. 25-JAN-2012 - Celik Mata & Reset Minda Ibu Bapa 29.9 MB
55. 1-FEB-2012 - Celik Mata & Reset Minda Suami 30.5 MB
56. 8-FEB-2012 - Celik Mata & Reset Minda Pekerja 29.0 MB 
57. 15-FEB-2012 - Celik Mata & Reset Minda Untuk Mengubah Kehidupan 31.8 MB
58. 22-FEB-2012 - Celik Mata & Reset Minda Pekerja 26.9 MB
59. 29-FEB-2012 - Celik Mata & Reset Minda Remaja 27.7 MB
60. 7-MAR-2012 - Celik Mata & Reset Minda Keluarga 26.9 MB 
61. 17-Mar-2012 - Celik Mata & Reset Minda Ibu Bapa Muda 28.6 MB
62. 21-Mar-2012 - 
63. 28-Mar-2012 - Celik Mata Reset Minda Pelajar 25.5 MB
64. 4-Apr-2012 - Celik Mata & Reset Minda Guru 26.8 MB
65. 11-Apr-2012 - Celik Mata & Reset Minda Suami 26.1 MB
66. 18-Apr-2012 - Celik Mata & Reset Minda Majikan 27.1 MB
67. 25-Apr-2012 - Celik Mata & Reset Minda Pengguna Jalan Raya 30.2 MB
68. 2-May-2012 - Celik Mata & Reset Minda Peniaga 29.8 MB
69. 9-May-2012 -
70. 16-May-2012 - Celik Mata Reset Minda Pekerja Hospital 34.5 MB
71. 23-May-2012 - Celik Mata Reset Minda Pencari Ilmu 28.4 MB
72. 30-Jun-2012 - 
73. 6-Jun-2012 - Celik Mata Reset Minda Penyabar 35.2 MB
74. 13-Jun-2012 - Celik Mata Reset Minda Tawadduk 31.0 MB
75. 27-Jun-2012 - Celik Mata Reset Minda Penjimat 27.4 MB

Dr Muhaya Mohamad (Low Quality)
1. 15-DEC-2010     - Erti Kehidupan
29. 29-JUN-2011   - Kesihatan Dalam Kehidupan 11.1 MB
45. 2-NOV-2011   - Korban Dalam Kehidupan 12.9 MB
46. 9-NOV-2011   - Alasan Dalam Kehidupan 12.0 MB
47. 16-NOV-2011 - Ketenangan Dalam Kehidupan 11.7 MB 
48. 23-NOV-2011 - Kesempurnaan Dalam Kehidupan 11.4 MB
49. 30-NOV-2011 - Pandangan Positif Dalam Kehidupan 12.6 MB
50. 7-DEC-2011 - Keseimbangan Dalam Kehidupan 13.3 MB
51. 4-JAN-2012 - Keutamaan Dalam Kehidupan 11.6 MB
52. 11-JAN-2012 - Kehidupan Yang Bermakna 12.3 MB
53. 18-JAN-2012 - Celik Mata, Reset Minda & Jiwa 13.0 MB 
54. 25-JAN-2012 - Celik Mata & Reset Minda Ibu Bapa 12.1 MB
55. 1-FEB-2012 - Celik Mata & Reset Minda Suami 11.6 MB
56. 8-FEB-2012 - Celik Mata & Reset Minda Pekerja
57. 15-FEB-2012 - Celik Mata & Reset Minda Untuk Mengubah Kehidupan
58. 22-FEB-2012 - Celik Mata & Reset Minda Pekerja
59. 29-FEB-2012 - Celik Mata & Reset Minda Remaja
60. 7-MAR-2012 - Celik Mata & Reset Minda Keluarga 
61. 17-Mar-2012 - Celik Mata & Reset Minda Ibu Bapa Muda 10.4 MB
62. 21-Mar-2012 - 
63. 28-Mar-2012 - Celik Mata Reset Minda Pelajar 9.81 MB
64. 4-Apr-2012 - Celik Mata & Reset Minda Guru 10.6 MB
65. 11-Apr-2012 - Celik Mata & Reset Minda Suami 10.2 MB
66. 18-Apr-2012 - Celik Mata & Reset Minda Majikan 10.8 MB
67. 25-Apr-2012 - Celik Mata & Reset Minda Pengguna Jalan Raya 10.4 MB
68. 2-May-2012 - Celik Mata & Reset Minda Peniaga 9.98 MB
69. 9-May-2012 -
70. 16-May-2012 - Celik Mata Reset Minda Pekerja Hospital 11.5 MB
71. 23-May-2012 - Celik Mata Reset Minda Pencari Ilmu 9.74 MB
72. 30-Jun-2012 - 
73. 6-Jun-2012 - Celik Mata Reset Minda Penyabar 11.9 MB
74. 13-Jun-2012 - Celik Mata Reset Minda Tawadduk 10.7 MB
75. 27-Jun-2012 - Celik Mata Reset Minda Penjimat 9.34 MB

37 comments:

Ustaz Azrai said...

Tq atas usaha murni ini.. ;)

wazir said...

sama-sama,mudah-mudahakn dapat dipanjangkan kpd yg lain supaya mereka juga dapat manfaat =)

zkr9akif said...

Assalamualaikum,

Tuan,

Saya telah muat naik isu - Ketenangan Dalam Kehidupan. Saya harap mendapat kebenaran dan keredaan dari tuan.

Terima kasih.

Zulkornain Muhamad.

wazir said...

Walaikumusalam saudara Zulkornain,

Tiada masalah berkenaan keizinan utk muat naik, mudah2an lebih ramai dapat manfaatnya =)

leelas_sulaiman said...

assalamualaikum.
tkasih d ats keperahatinan utk berkongsi...ade yg sy termiss download...di sini ade...tkasih skali lg..semoga sentiasa di berkati oleh 'NYER'...amin.

STRAIGHT VIEW said...

Salam saudara,
syukran atas perkongsian yg sungguh baik ni
cuma sy ade sikit mslh
sy download byk link dalam satu mase,
tp bila play, berhenti setengah jalan dlm 10 minit je pastu cannot play..
boleh tlg cm ne nk overcome?

wazir said...

wslm saudara straight, kesemua rakaman yang saudara download bermasalah atau ada rakaman yang spesifik yang bermasalah?

STRAIGHT VIEW said...

waalaikumsalam saudara wazir,
Alhamdulillah sy dah tau mslhnya dan jumpa solutionya..
actly sy kena tgu loading full dr 4shared n baru donlod full..
mgk jg line tenet sy slow..
skg dah ok..=)
syukran dan teruskan usaha saudara..=)

wazir said...

Alhamdulillah =)

Nureyzal Shoppe said...

Assalamualaikum,
Salam ziarah, salam ukhwah.. kdg2 kita terlepas tak sempat nak dengar di ikim.fm boleh download sini.. alhamdulillah..

wazir said...

Walaikumusalam,
salam ukhwah nureyzal.. alhamdulillah.. mudah2an dapat panjangkan kpd yg lain krn masih ramai yg tak dapat mendengar agar semua dpt manfaatnya

cataloging2u said...

Saudara wazir, rakaman azam tahun baru audio yang sama dengan etika kerja. Mungkin saudara wazir tak perasan...

wazir said...

terima kasih saudara cataloging2u atas perhatian, insyAllah sy akan betulkan :)

wan salmah said...

salam sdr wazir,
saya ucapkan berbanyak2 terima kasih atas perkongsian ini. saya telah mendownload isu2 di atas dan selalu mendengarnya semula di mp3 atau di laptop.
siri bicara di atas sungguh2 bermanfaat kpd saya sebagai panduan hidup dan alhamdulillah saya rasakan peta kehidupan saya sudah byk berubah..alhamdulillah.

di sini saya ada kemusykilan iaitu, adakah perbuatan saya itu legal,maklumlah prof dah buat jualan di assofwah, kat sini free je..

apa2 pun, semoga Allah merahmati dan memberkati segala usaha suci yg sdr buat..syukran jazilan..

za said...

Terima kasih saudara..saya download banyak juga rakaman yang lepas2 dari web saudara...semoga ia menjadi pencen kubur saudara...Ameen

suzy said...

En. Wazir boleh update kan yg terbaru ceramah2 Prof Dr Muhaya ? terima kasih.

wazir said...

WAN SALMAH : salam sdri wan salmah..
alhamdulillah, mudah2an lebih ramai dapat manfaatkannya..

untuk pengetahuan sdri, sy sudah beberapa kali maklumkan kpd prof tentang kehadiran rakaman2 di website ini untuk pendengar & peminat2 prof, dan kalau tak silap sy, jualan yg prof buat di assohwah itu adalah rakaman yang bebeza drpd koleksi ni.. jadi sy kira legal untuk rakaman2 ini.. insyAllah sy akan berurusan terus dgn prof kemudian untuk memudahkan ramai peminat2nya mendapatkan rakaman2 ini.. =)


ZA: Terima kasih ZA, mudah2an dapat dipanjangkan kepada yang lain agar lebih ramai dapat manfaatnya =)


SUZY : maaf diatas kelawatan utk upload rakaman2 terbaru prof, agak sibuk sedikit kebelakangan ini.. sy dah uploadkan =)

suzy said...

Alhamdulillah...syukur..ribuan terima kasih kepada En.wazir.semoga Allah swt memberi keberkatan diatas usaha murni En. wazir.Wassalam.

wan salmah said...

Sdr Wazir,
alhamdulillah lega saya membaca jawapan sdra, terharu sungguh dgn ketulusan dan usaha2 yg sdra lakukan.. saya juga sebarkan rakaman yg tlh saya buat utk kawan2 yg berminat..moga Allah memberkati dan merahmati Profesor Muhaya n keluarga,sdra Wazir dan keluarga juga kpd semua penuntut ilmu bermanfaat ini...

wazir said...

Terima kasih Pn Salmah, mudah-mudahan dimurahkan rezeki Puan, keluarga dan penuntut2 ilmu serta diberkati Allah..

nurraredour said...

Salam en.wazir..saya perlu guna software ape ya utk download audio ni..Jazakallahu Khairan Kasira..

wazir said...

wslm.. tak perlu apa2 software, cuma terus download dari link tersebut.. kalau ada apa2 masalah inform sy.. insyAllah sy akan bantu..

suzy said...

salam En.wazir boleh tak update kan yg terbaru ceramah Prof muhaya...? ok terima kasih.

FabMom said...

Terima Kasih buat WAZIR yg sudi berkongsi link & beri izin download. Semoga mendapat Rahmat Allah yg berterusan buat saudaraku ini. Jazakallah Khayran

wazir said...

maaf kpd semua kerana ada masalah teknikal, hard disk crash.. masih dalam proses untuk recover rakaman2 dr muhaya untuk diupload,mohon bantuan doa mudah2an dapat recover rakaman2 tersebut..

roshahzlieza mustapa said...

SALAM..KENE DAPATKAN AKAUN 4SHARED KE KLU NAK DOWNLOAD??

Ros Oja Raudhah said...

page yg kerap sy masuk...best..thanks ats perkongsian...mohon share :)

tikah_rasha said...

Terima kasih banyak2 atas perkongsian...

tikah_rasha said...

mohon share ya

farah said...

alhamdulillah..terima kasih..semoga dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat atas perkongsian ilmi ini =)

ibnudarus said...

Salam mohon share..

Azrey Rozie Eiman said...

Terima kasih atas perkongsian saudara. mohon kebenaran utk share dgn sahabat2 saya yg lain

wan salmah said...

Salam Syaaban-Ramadan,

Terima kasih atas perkongsian dan usaha2 murni saudara. Saya/kami telah memperoleh banyak manfaat daripada rakaman di atas. Moga Allah merahmati dan memberkati hidup sarudara dan keluarga.

yan hamid said...

salam tuan, terima kasih berkongsi semoga usaha murni tuan mendapat manfaat dan keredoaan Allah.

mohon copy untuk simpanan saya

Ana =) said...

Salaam, mohon update selalu ya. Terima kasih :)

Nur Anati said...

Tq atas kebaikan ini.may Allah bless you always

NurAfiqah MohdAdnan said...

terima kasih banyak..semoga Allah balas kebaikan tuan..

Post a Comment